TechEd 2010 – Dag 5


Laat ik beginnen met te melden dat het feessie gisteren weer erg goed geregeld was. Ik heb een tijd gesproken met een engineer van Schubert Phillis, de sponsor van het feest. Zij hosten applicaties en websites voor diverse klanten zoals Bol.com en verschillende banken, waarbij zij een beschikbaarheid garanderen van 100%. Dit doen zij voor al hun diensten! Erg bijzonder.
Goed dan eerste sessie van deze dag: Sysinternals Primer: een overzicht van de tools van Sysinternals. 1 van de meest belangrijke nieuwtjes die hieruit kwam was (wat mij betreft) dat Process Explorer (de uitgebreide Task Manager) zeer binnenkort ook Network I/O en Disk I/O kan weegeven! Dat is pas handig. Je kunt dan eindelijk vanuit 1 tool zien welk proces verantwoordelijk is voor veel Disk I/O of Network I/O.
De laatste 2 sessie van de dag werden door Mark Russinovich gegeven. De eerste ging over Windows Azur: The Inside Story. Dit was echt heel cool om te zien. Mark liet zien hoe de datacenters van Microsoft (schematisch) zijn opgebouwd en waar Windows Azzure uit bestaat. Het is echt een apart OS wat opgebouwd is uit een speciale versie van Windows Server 2008 R2. De Hypervisor is aangepast en daarboven op zijn uiteraard wat componenten gebouwd. Hierdoor wordt het mogelijk voor Microsoft om heel dynamisch gebruik te maken van de verschillende hardware. De fysieke servers die gebruikt worden zijn Blad systemen van verschillende leveranciers. Doordat Microsoft dit alles in beheer heeft kunnen ze ook een veel kleiner basis OS bouwen omdat deze geen drivers hoeft te bevatten van hardware die niet in de servers zit. Verder werken ze met allemaal VHD’s (Microsoft’s Virtual Disk System). Ook maken ze veel gebruik van differencing disks waardoor ze heel makkelijk nieuwe versies van het OS uit kunnen rollen e.d.
Laatste sessie van de dag was ook van Mark zoals gezegd, dit was de voor TechEd-ers bekende: ‘Case Of The Unexplained’. Waarbij Mark m.b.v. echte praktijk ‘cases’ laat zien hoe hij door gebruik te maken van de tools van Syinternals achter de problemen kan komen. Dit blijft echt een top sessie. Elk jaar verandert hij de sessie met o.a. nieuwe voorbeelden. De sessie was ook volledig vol, wat aangeeft hoe populair dit onderwerp blijft.
Tot zover TechEd 2010 en mijn verslag ervan. Ik maak deze laatste blog vanaf het vliegveld in Berlijn en zal hem pas in Nederland kunnen posten vanwege het ontbreken van een ‘gratis’access point J
Ik hoop dat het niet voor niets is geweest, al dit typen?! Je kunt eventueel commentaar leveren op de blog-posts door op het ballonnetje te klikken….hierdoor weet ik in ieder geval dat ik niet de enige ben die ze gelezen heeft J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: