TechEd 2010 – Dag 4


Weinig tijd voor een blog vandaag…moet zo nog even naar een feestje voor de Nederlanders op TechEd J
Vandaag een aantal Hands-On-Labs gedaan. Ik moet zeggen dat dat een hele prettige manier is om Hands-On ervaring op te doen van een product. Ik heb een lab gedaan over Sharepoint, System Center Service Manager en een introductie van Power Shell. Opvallend is ook dat alle labs erg goed draaien geen gekke dingen meegemaakt. Dat is wel eens anders geweest J Ik was ook wel onder de indruk van Service Manager. Het pakket is wel erg uitgebreidt en misschien is dat ook wel een minpunt voor onze toepassing. Tevens lijkt het erop als het voornamelijk op ondersteuning van interne IT gericht is en niet zo zeer op het ondersteunen van klanten. Vraagt om een extra onderzoek….
Verder sessies gevold over andere System Center producten zoals Virtual Machine Manager en Operations Manager. Bij de sessie over VMM heb ik ook een aantal dingen gezien die komen in SP1 van het product. Onder andere de ondersteuning van het kunnen beheren van Dynamic Memory. Hiermee is het mogelijk om aan Virtual Machines een minimum en een maximum te gebruiken memory te geven. Hiermee kun je dus nog meer VM’s op een enkele server plaatsen. Overigens is hier ook op de hosts Windows Server 2008R2 Service Pack 1 nodig en moet ook het OS dat in de VM draait het ondersteunen. Dat geldt dan ook alleen voor de latere Microsoft OSen.
Een andere sessie die ik gevolgd heb, was van John Craddock en ging over het troubleshooten van DirectAcces. Dit was een diepgaand technische sessie en gaf meer inzicht in wat er zoal fout kan gaan bij het inrichten van een DirectAcces systeem. Overigens zitten er ook nog al wat eisen aan om dit alles mogelijk te maken: de client moet Windows 7 zijn en moet lid zijn van het domain.
Voor degene die niet weten wat DirectAccess is: met deze techniek is het mogelijk om overal waar je als client maar een intenet verbinding hebt, automatisch (en op een veilige manier), alle diensten die in het interne netwerk aanwezig zijn te gebruiken. Dit gaat zonder tussenkomst van een VPN verbinding!
Ook nog een sessie gevolgd over Forefront End Point Protection. Dit is de enterprise variant van de gratis Microsoft Security Essentials client. Hiermee kun je clients uitrollen en beheren binnen je organisatie. Erg mooi product alleen is het vervelende dat je wel System Center Configuration Manager moet hebben om er gebruik van te kunnen maken.
Laatste sessie van de dag was een Discussion Panel over Cloud Security. Hier waren diverse top sprekers bij aanwezig waaronder Andy Malone en Mark Russinovich. Dit was een erg interessante sessie. Hieruit bleek ook wel dat het volgens deze mensen niet de vraag is of je naar de Cloud gaat met je bedrijf maar wanneer. Zij zeggen dat het over 10-15 jaar gemeen goed is om je applicaties in The Cloud te draaien. Grappig was dat iemand in het publiek vroeg of zij verwachten dat er de komende jaren geen TechEd’s meer zullen zijn omdat dan alle IT Pro’s zonder werk zitten. Daarop reageerde ze dat ze niet verwachten dat er ontslagen in de IT zullen vallen omdat er nog steeds voldoende mensen nodig zullen zijn die deze services zullen moet beheren en inrichten. Overigens zien zij in de komende jaren voornamelijk combinaties ontstaan waarbij een gedeelte van de diensten van een bedrijf in een eigen Private Cloud zullen draaien en gedeelte in The Public Cloud. Ook was 1 van de conclusies die zij trokken dat de security in The Cloud beter geregeld zal zijn doordat alles automatisch en snel gepatched zal worden in tegen stelling tot veel servers die nu ‘In House’ draaien. Eigenlijk is The Cloud dus veiliger in dat opzicht…. J
Dat was dag 3….nu op naar het feessie….. http://www.schubergphilis.com/countrydrink2010/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: