TechEd 2010 – Dag 3


Vandaag de derde dag. Ik moet zeggen dat deze er wel inhakt. De vermoeidheid van het luisteren naar en het opnemen van alle informatie begint wel merkbaar te worden J
Maar het is weer gelukt: ik heb alle sessies die ik wilde volgen volledig meegemaakt.
De eerste was om 9 uur van John Craddock. Hij ging in op het concept ‘Cloud Computing, is it right for you’. Het is een zeer bekende en goede spreker en kan zeer goed zijn boodschap overbrengen. Het was dan ook een leuke en interessante sessie. Hij gaf o.a. een erg duidelijk overzicht van de verschillende vormen van ‘Cloud Computing’ die Microsoft aanbiedt. De slides waren nog niet beschikbaar dus kan het overzicht helaas nog niet sharen maar dat komt vast nog wel. De verschillen tussen IAAS (Infrastructure As A Service), PAAS (Program As A Service) en SAAS (Software As A Service) is hiermee heel duidelijk. Dit houd je te goed J. Ook werd duidelijk dat John zijn visie is dat iedereen in welke vorm dan ook op korte of lange termijn met ‘The Cloud’ zullen gaan werken. Hij gaf wel aan dat er in elke situatie afgewogen moet worden of deze geschikt is om deze in ‘The Cloud’ te draaien of niet. Er zitten nog wel wat haken en ogen aan op het moment.
De tweede sessie die ik heb gevolgd was van Andy Malone, ook een bekende spreker, en ging over Cybercrime. Ook dit was een erg goede sessie waarin je met je neus op de feiten werd gedrukt dat er in bijna elke situatie wel een Bad Guy is die er misbruik van wil en ook kan maken. Hij liet een aantal tools zien waarmee gemakkelijk allerlei beveiligingsmaatregelen te omzeilen zijn. Hij liet ook de site piple.com zien. Waar je op naam kan zoeken en dan vervolgens allerlei gegevens van verschillende sites terugkrijgt over een persoon. Daarmee gaf hij ook het gevaar aan van de Social Network sites. Veel informatie die je daarop deelt met anderen kan ook door Bad Guys misbruikt worden (bijvoorbeeld locatie informatie). En door het sharen van informatie op dit soort sites, is er bijna geen privacy meer.
Tijdens de lunch heb ik een sessie gevolgd over het streamen van applicaties met App-V. Hierin werd stap voor stap uitgelegd hoe bijvoorbeeld WordViewer als virtuele applicatie uitgerold kan worden door middel van App-V. Leuk om te zien maar het werkt nog steeds wel omslachtig en er zitten ook nog wel wat haken en ogen aan.
‘s Middags heb ik nog sessie gevold over Microsoft Lync Server en mogelijkheid van integreren met andere producenten van SIP telefonie systemen. Helaas bleek dit voornamelijk te gaan over integratie met Cisco’s systemen.
Er was ook een sessie over Desktop Virtualisatie. Deze was erg saai dankzij weer een spreker uit India L. Wat kost dat veel moeite om die lui te volgen. Wat een verschrikkelijk accent hebben deze sprekers.
De laatste sessie van de dag ging over System Center Operations Manager 2007R2 en wat er daarna verandert is aan het systeem. Dit was wel een leuke sessie waarin o.a. een demonstratie werd gegeven van een aantal add-on’s voor het product. Zoals Service Level Dashboard 2.0 waarmee dashboards te maken zijn die laten zien in hoeverre je diensten voldoen aan de SLA’s die afgegeven zijn. Ook is er integratie mogelijk met Visio!
Tussen de sessie door heb ik wat mensen kunnen spreken van Microsoft in de TLC Center. Het leuke hiervan is dat het (meestal) echt mensen zijn die in de Product teams werken en waarmee je dus ook echt ‘op niveau’ kan praten J. Zo heb ik wat vragen kunnen stellen aan het DPM team over het kunnen bewaren van ‘Long Term Backup’s’ op een disk systeem. En het Sharepoint team over het erg traag performen van de eerste user die per dag een Sharepoint site opvraagt. Meestal blijken het vragen te zijn die bij meer mensen spelen en die dus ook bekend zijn. Bij DPM is het bijvoorbeeld iets wat in de volgende versie zal komen en bij Sharepoint wist de persoon die ik sprak een script te melden die je kan schedulen om dit probleem te voorkomen.
Als laatste heb ik ook nog even kunnen spelen met een HTC HD7 (http://www.htc.com/www/product/hd7/overview.html). Een Windows Phone met een groot en heel scherp display. Ik was toch wel onder de indruk van de snelheid en de mooie interface van Windows Phone. Natuurlijk is het ook erg handig dat de meeste Microsoft services gewoon werken ‘Out Of The Box’….erg cool!
Tot zover dag 3….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: